NIVELLS DE DIFICULTAT

L’objectiu d’aquest apartat és classificar les activitats i cursos per tal d’orientar als nostres clients perquè triïn l’ activitat que s’adapta més al nivell físic i tècnic de cadascú.

INICIACIÓ

INTERMIG

AVANÇAT

EXPERT

Senderisme

Classifiquem les sortides en funció de la distància en Km, el desnivell positiu en metres i la dificultat tècnica dels recorreguts:

Dificultat tècnica baixa

Itinerari que transcorre per senders en bon estat, que no requereixen d’habilitat o tècnica específica. Ocasionalment podem trobar algun tram amb pendent d’herba, arrels d’arbres o roques desadherides al terra.

Dificultat tècnica moderada

Itinerari on podrem trobar pendents d’herba pronunciades, senders rocallosos, tarteres, neu o passos delicats on l’ús de les mans pot ser necessari.

Dificultat tècnica alta

Itinerari que pot requerir un cert grau de preparació tècnica i experiència on hi trobem passos delicats i/o exposats com per exemple petites grimpades, on l’ús de les mans és necessari.
Rutes aptes per a famílies i per qualsevol persona que vulgui fer una passejada agradable.
INICIACIÓ
Dificultat tècnica: Baixa
Distància: Fins a 8-10 Km.
Desnivell positiu: 
Fins a 400 metres.
Text
Rutes de cert recorregut i desnivell, però que no comporten esforços prolongats ni requisits tècnics específics. Aptes per a persones que practiquen activitats físiques de manera ocasional.
INTERMIG
Dificultat tècnica
De baixa a moderada
Distància: Fins a 12 Km.
Desnivell positiu:
Fins a 800 metres.
Text
Rutes amb desnivells i distàncies que requereixen un esforç físic mantingut, sense molts requeriments tècnics. Ideal per a persones habituades a fer esport i activitat física regularment o setmanalment.
AVANÇAT
Dificultat tècnica: Moderada
Distància: Fins a 20 Km.
Desnivell positiu:
Fins a 1.500 metres.
Rutes on cal superar un alt esforç físic de manera constant, que transcorren per terrenys que requereixen l’ús de diferents tècniques de progressió.
EXPERT
Dificultat tècnica: Alta
Distància: Més de 20 km.
Desnivell positiu:
Més de 1500 m.
*La dificultat dels recorreguts pot variar en funció de les condicions climàtiques.*

Raquetes de neu

Classifiquem les rutes amb raquetes de neu en funció dels desnivells positius, inclinacions de les pendents i la durada de l’itinerari.
Sortides on no cal tenir experiència prèvia, aptes per a persones que vulguin fer una passejada per la neu i/o iniciar-se en aquesta pràctica.
INICIACIÓ
Pendents: Inferiors a 25
Desnivell positiu
Fins a 600 metres.
Durada: Fins a 4 hores.
Itineraris on trobem algun tram de cert pendent, però que no requereixen una condició física especial ni requisits tècnics. Poden incloure l’ascens a un cim. Aptes per a persones que practiquen activitat física de manera ocasional.
INTERMIG
Pendents: fins a 30
Desnivell positiu
Fins a 1000 metres.
Durada: Fins a 6 hores.
Itineraris amb desnivells de pujada considerables i pendents que requereixen certa tècnica en l’ús de les raquetes i poden incloure l’ascens a un cim. Pensades per a persones amb bona condició física que tinguin ganes de gaudir de la muntanya hivernal amb la màxima seguretat.
AVANÇAT
Pendents: fins a 30
 Desnivell positiu
Fins a 1200 metres.
Durada: Fins a 8 hores/jornada.
Sortides que demanen un esforç físic alt i constant, que transcorren per terrenys on calen requisits tècnics i experiència en l’alta muntanya hivernal. Excel·lent per a les persones més exigents que busquen sensacions noves.
EXPERT
Pendents: fins a 35
Desnivell positiu
Poden ser superiors a 1200 metres.
Durada: pot ser superior a 8 hores/jornada.
*La dificultat dels recorreguts pot variar en funció del gruix, de l’estat de la neu i de les condicions climàtiques.*

Tens algun dubte? Pregunta’ns!

    Activitats a la GarrotxaActivitats al PirineuContractar un guiaCursosEscolesInclusió


    © Tots els drets reservats BONAPETJA
    facebookinstagramwhatsappcloud-uploadcloud-downloadcloud-synccloud-check